To πλάνο των ΕΛΠΕ για την αντιμετώπιση της κρίσης

Η αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων του ομίλου, οι επενδύσεις και η εφαρμογή του σχεδίου μετασχηματισμού, περιλαμβάνονται στη στρατηγική των Ελληνικών Πετρελαίων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης.

Αυτό προκύπτει από τις επισημάνσεις του διευθύνοντος συμβούλου των ΕΛΠΕ, Ανδρέα Σιάμισιη χθες, κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων 9μήνου στους αναλυτές, στο πλαίσιο της οποίας εκτίμησε ότι το 2020 αλλά και το μεγαλύτερο τμήμα του 2021 θα είναι δύσκολα. Υπογράμμισε, δε, ότι το 2020 ο όμιλος αντιμετώπισε το χειρότερο ιστορικά περιβάλλον διύλισης εκφράζοντας παράλληλα την ευχή ότι τα χειρότερα έχουν περάσει.

Ο κ. Σιάμισης αναφέρθηκε αναλυτικά στα πλεονεκτήματα των ΕΛΠΕ που περιλαμβάνουν, όπως είπε, την περιφερειακή διάρθρωση, την καθετοποιημένη λειτουργία, την ευελιξία που προκύπτει από το συνδυασμό των διϋλιστηρίων, την εκτεταμένη γεωγραφική παρουσία και το διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο (φυσικό αέριο, ανανεώσιμες πηγές) πέραν των υγρών καυσίμων.

Σε ερώτηση αναφορικά με τους περιορισμούς στην κυκλοφορία που τίθενται σε ισχύ από αύριο ο κ. Σιάμισης σημείωσε πως θα υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις στη ζήτηση καυσίμων για μεταφορές, η έκταση των οποίων μένει να φανεί στην πράξη.

Σε σχέση με την επέκταση του ομίλου στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ανέφερε ότι το φωτοβολταϊκό της Κοζάνης προχωρά όπως έχει προγραμματιστεί ενώ επανέλαβε πως αν υπάρξουν ευκαιρίες στον τομέα, ο όμιλος είναι σε θέση να τις εκμεταλλευθεί χωρίς ωστόσο να παρασυρθεί σε διαγωνισμό για την εξασφάλιση έργων. Τέλος, ανέφερε ότι η τελική απόφαση για την κατασκευή της νέας μονάδας φυσικού αερίου θα ληφθεί έως τα μέσα του επόμενου έτους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ