Φορολοταρία: Από τα 1.000 στα 50.000 ευρώ το έπαθλο – Όλες οι αλλαγές
Ανατροπές στον τρόπο διεξαγωγής της περιβόητης φορολοταρίας, φέρνουν οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ: Τέλος στα 1.000αρικα όπως αυτά μοιράζονταν ως τώρα σε 1.000 τυχερούς, καθώς έρχονται «πλούσιες» μηνιαίες κληρώσεις με κέρδη που θα αγγίζουν ακόμη και τα 50.000 ευρώ! Αυτές οι παρεμβάσεις είναι ένα ακόμη κομμάτι του παζλ που συνθέτει η Κυβέρνηση με στόχο μέσω της εκτεταμένης χρήσης ηλεκτρονικών μέσων συναλλαγών να «ξετρυπώσει» φοροφυγάδες!
Εκτός από το «μπόνους» που θα δοθεί στους πολίτες για να κάνουν μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής ή με κάρτες τις πληρωμές τους προς «ύποπτους» για φοροδιαφυγή κλάδους, υιοθετούνται και αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής της φορολοταρίας, την ώρα που και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ετοιμάζει ειδικές εφαρμογές αποκάλυψης της παραοικονομίας.
«Τέλος» τα 1.000 ευρώ σε 1.000 τυχερούς
Το τελευταίο διάστημα όλα έδειχναν πως το ενδιαφέρον για τις μηνιαίες κληρώσεις άρχισε να ατονεί. Στα κυβερνητικά κλιμάκια υπήρχε η εκτίμηση πως οι κληρώσεις ποσού 1.000 ευρώ για 1.000 τυχερούς κάθε μήνα, είχαν εξαντλήσει την δυναμική τους, καθώς η φορολοταρία υιοθετήθηκε σε άλλες εποχές και κάτω από διαφορετικές συνθήκες.
Έτσι, έπρεπε με κάποιο τρόπο να ανανεωθεί το ενδιαφέρον των πολιτών και για τη φορολοταρία και μαζί με αυτό φυσικά να ενισχυθούν και οι ηλεκτρονικές συναλλαγές στην αγορά και να μπουν σε μια νέα δυναμική.
Φορολοταρία με… τζακ ποτ
Αποφασίστηκε λοιπόν αυτό να αλλάξει και έτσι θα έχουμε ένα νέο πλαίσιο για την φορολοταρία: Σήμερα σε κάθε φορολοταρία 1.000 τυχεροί κερδίζουν από 1.000 ευρώ, με κόστος 12 εκ. ευρώ ετησίως. Ποια είναι η πρόταση;
Τα βραβεία της λοταρίας κάθε μήνα θα κλιμακώνονται και θα φτάνουν έως και τις 50.000 ευρώ. Επιπλέον τα Χριστούγεννα θα υπάρχει ιδιαίτερη λοταρία με βραβεία έως και 100.000 ευρώ.
Με άλλα λόγια, όχι μόνον τα μηνιαία χρηματικά έπαθλα γίνονται αρκετά … «πλούσια», αλλά και στις γιορτές στο τέλος του χρόνου θα έχουμε τζακ-ποτ!
Πάντως θα δίνεται διαφορετική στάθμιση ανάλογα με το ποσοστό του εισοδήματος που καταναλώνεται.
Πολίτες με χαμηλότερο οικογενειακό εισόδημα και με περισσότερα τέκνα θα έχουν προσαύξηση στον αριθμό των λαχνών και στην πιθανότητα να κερδίσουν.